lauantai 5. kesäkuuta 2010

Tyrannian Dating valinta


Romanttisesti liikuttava Kaupunkilaiselle, joista toisessa on täynnä tanssia kortti, mutta tyhjä rakkauselämä, on niin tuttu kuin Seinfeld tai Carrie Bradshaw. Ja surullinen kuva sai vauhtia validointi aiemmin tällä viikolla, kun Satoshi Kanazawa, evoluution psykologi kanssa London School of Economics, selittää BigThink.com että "Dating kaikissa suurissa kaupungissa on vaikeaa."

Miksi? Se on vain yksinkertainen matematiikka, sinä neuroottinen, leivos-syöminen, vuokra-overpaying henkilö kuolee yksin, sinä. Joutuessaan valintoja, ihmisten taipumus antaa peukalot alas ensimmäinen kolmannes vaihtoehtoja ennen kuin tekee päätöksen. Ergo, "Sinun täytyy hylätä ensimmäinen 30% kaiken kansan teitä date, ja sitten menet naimisiin se, joka on parempi kuin kaikki itse olet olet päivätty before. Ja jos live paikassa, jossa on muutama miljoona ihmistä hyvin, "suurempi allas, enemmän ihmisiä sinun täytyy hylätä, enemmän ihmiset olette tähän mennessä ja arvioida ja sitten hylätä."

Kanazawa ei ole ensimmäinen huomauttaa mahdollisesti sabotoi tyrannia valinta. Tällä pakattu-to-orret käsittelyssä New Yorkissa tänä talvena "vaimokseen" kirjailija Lori Gottlieb puhui ongelma myös. Miksi lähteä toinen päivä jonkun kanssa, joka on, kuten Gottlieb sanoo, "seitsemän", kun on kaupunki täynnä kymmeniä? Hän selittänyt käsitettä viime Examiner.com haastattelussa: "Ei tämä illuusio siitä, että meillä on niin monia mielenkiintoisia, toteuttaa ja houkutteleva ihmisiä, joista valita. Ihmiset ajattelevat ehkä siellä on jotain parempaa siellä. "(Piilotekstin: Ei ole.) Se on teoria sisältyy myös otsikossa-sanoo-se-kaikki kirjan Jimi Izrael" Denzel periaate: Miksi Black Naiset ei löydä Hyvä Black Men. "

Ajatus siitä, että tulvivat vaihtoehtoja - jollaisia me City Folk itsestään, kun olemme valinneet mistä saa pizzaa tänään tai mistä saa säädettyä - tekevät meistä onnettomia kokosi aluksi höyryä kautta Barry Schwartz 2004 kirjan "paradoksi valinta: Miksi Lisää on vähemmän. "Siinä Schwartz selittää, mitä kuka tahansa koskaan hukkaan ilta kanava aallokko tietää - että liero epäilys, että jokin fantastinen on nurkan takana voi pitää sinua saamasta mitä sinulla oikeus edessäsi.

Mutta kun on kyse asioista sydän, joka sanoo väitetty "vaikeus" on vain City Folk? Kuten Gottlieb totesi, online dating on kyse siitä, että todellinen buffet valintoja. Hänen käsittelyssä hän mainitsi miten joitakin sivustoja, hengessä iTunes ja Amazon, suosittelemme ihmiset ehkä pidät perustuu muiden profiileja kassalla. Nauti kaupungin keskustasta pankkiiri? Lähtö eronnut vegaani! Sinun ei tarvitse asua paikassa metrolinjalla saada näitä runsaasti vaihtoehtoja, sinun tarvitsee vain tietokoneen ja Match.com profiili. Valitse Valitse, valitse - se kanava surffailu, vaan häntä.

Käsite "maximizers," ne sielut ikuisesti tyytymätön, vaikka It's Raining Men, varmasti on etunsa, vaikka se ei tunnu tajuavan vedota valtavasti rangaista naisia on niin nirso. Se ei ole sanoa, niitä ei ole - jokainen on ystävä, joka on nopeasti erottaa kaveri virheellisen sähköpostin tai ei tarpeeksi pitkä. (Ja älkäämme unohtako mies jouset pitkin silmällä päivittää, on meidän?)

On syvempiä kysymyksiä kuitenkin pitää täällä. First, let's get eroon ajatuksesta, että pelissä kenttä on surkea, tuhoisa kokemus. Joidenkin vuodelta tuhat ihmistä ennen laskua että myyttinen kuulostaa painajaista. Toisille se on hieno luonnonoikku awesome. Suudella paljon sammakoita vain synkkä, jos teet niin tarjous pareittain ikuisesti. Joskus on vain mukava, sillä ystäväni sanoo, "Frankendate" ympyrä ystäville ei kiukuttelu, että jokin niistä täydentää sinua ihmisenä.

Nyt on ajateltava kaikkia ihmisiä pullollaan ja näissä Lori Gottlieb lukemat, niitä, jotka sanovat todella haluat tavata oikea henkilö, mutta pitää viivattava. En mene London School of Economics, mutta minulla teoria tässä: En usko, että ne kaikki tarkoittavat sitä.

Siellä on valtava kulttuurinen paine perämies, kasvattaa, jotta kaikki yhden kysymykset elämässä ratkaistu ja vastaukset - erityisesti naisille. Mutta tiedätkö, ehkä kaikki nämä "maximizers", jotka ovat siellä vääntämällä kaveri rusetti todella haluamme kaikkea tätä. On helpompi pysyä ulkonäkö, jopa yksilöön, hoidettavaksi romanttinen pyrkimys todellisen rakkauden kuin tunnustaa, joo, oikeastaan voisin haluta mitä minulla jo on. Oleminen todellinen suhde muiden puutteellinen henkilö ei ole kaikki piknikkejä ja luotettava sukupuoli, se on myös haastavaa ja täynnä ärtymystä. Se ei ole kaikille. Mutta se ei myy kirjoja.

Harkitse myös maantieteen, erityisesti henkilöitä, jotka tekijä tarkasteltaessa niin tahmeaa veräjä kuin romantiikkaa. Jos asut kaupungissa, luultavasti nauttia erilaisia - olet hyvä maksimointipiirillä materiaalia. Jos asut pikkukaupungissa jossa kasvoin, olet likelier olla satisficer - tehdä valintoja eikä arvailla niitä paljon. Sinulla voi olla myös perinteinen kriteerit kaveri kuin joku on hobnobbing kanssa Lady Gaga tänä iltana. Mikä tyyppi on suurempi todennäköisyys päästä että timanttien vuottaan lukion kultaseni? Kerro minulle.

Tietenkin on paljon kaupungin ihmisiä, jotka vilpittömästi haluamme ja nauttia coupledom. Ja koko joukko tutkimusta tieteen onnen viittaa siihen, että jos se mitä olet todella jälkeen, ikuisesti nyppiminen noin ei tehdä työtä. Tältä osin olen itse samaa mieltä Kanazawa - ja Gottlieb. Ehkä kuitenkin se aika kun murskaukseen numerot, päästä eroon ajatuksesta, että vuodelta on noin kuljetin vyön toivoton imeä, mitä ihmiset kiertää enemmän teemme väärin. Antaa itsesi yli rakastaa ei tarkoita alentaa sinun standardeja tai rajoittaa toiveistasi, se vain tarkoittaa, sinulla on valmis lopettamaan ostoksia. Mutta jos yksi asia meidän kaupunkilaiset tietävät, se, että ostokset osa voi olla pirun hauskaa.