perjantai 3. kesäkuuta 2011

Treffit Irakissa


Bagdad â € "For Ali ja Noura, rakkaus kukoisti Internet chat.

Molemmat olivat nuoria, koulutettuja, hurskas sunnimuslimien jotka jakoivat intohimon Jim Carrey-elokuvia ja arabian rakkauden sävelet. Kuukausien ne jutteli verkossa pakkomielteisesti. Koska ystävyys syveni, hän ujosti sopivat web kokoukseen.

Mutta heidän suhteensa oli tuhoon tuomittu alusta alkaen: Hän asuu hiljainen, keskiluokkainen asuinalueella Itä Bagdadissa, hän on koko Tigris-joen kaupungin sodan runtelemaan länteen. Se ei tule kysymykseenkään, että ne pitäisi koskaan tavata.

"Se tuntui turhaa suhteen", sanoo Ali, joka nyt viittaa Noura "minun ex-Internet tyttöystävä." Hän lopetti vastaamisen hänen viestejä ja hän lopulta pysähtyi lähettämistä.

"Hän on vihainen, hän sanoo, katsoen hieman hämmentynyt, koska hän nojaa eteenpäin sammuttaa savuke. "Ehkä jos olisimme voineet olla kahdestaan, se olisi ollut erilainen."

Nuori irakilaisia, loukussa kodeistaan ​​Mean Streets tämän verisen pääomaa, ovat yhä useammin Internetin chat sukulaisten, hengailla kavereiden kanssa ja etsiä rakkautta.

Tällainen virtuaalinen suhteet tarjoavat turvaa tapaisena peräisin puuduttavaa eristäminen ja pelko aikana aika huikea väkivaltaa. Mutta aivan liian usein ne ovat kangastukset â € "viettelevä muistutus elämän nyt tantalisingly ulottumattomissa eniten.

"He ovat kuin lintuja häkissä", sanoo Anas Attar, 22, yksi kasvava joukko liikemiehiä lunastettaessa kysynnän myymällä pääsyä satelliitti-internetyhteydet.

Irakissa monien muiden islamilaisten maiden, se on aina ollut vaikea nuoret miehet ja naiset viettää aikaa yhdessä. Esittelyt olivat usein järjestetty perheiden ja tiiviisti chaperoned. Monet parit lisää oloista tapasi yliopistossa, jossa oli usein ensimmäinen kerta, kun he osallistuivat yhteiskoulun koulua. Mutta he olivat harvoin mahdollisuus olla kahdestaan ​​jos ne harjoittavat.

Kun Irakin sisällissota on syventynyt, vaikka lähisukulaisten ja ystävien löytänyt vaikea saada yhteen.

Reem, silmiinpistävää 28-vuotias pitkä tumma tukka, raskas meikki ja paljon kulta koruja, joita käytetään tavata säännöllisesti tiivis ryhmä college tyttöystäviä. Ne piknik puistossa, käydä ostoksilla ja juoru on toistensa kodeissa.

Hän ei ole nähnyt joitakin niistä jo kaksi vuotta. Monet ovat paenneet maasta. Ne, jotka jäävät venture ulos vasta, kun niitä on.

Masentunut ja liikaa aikaa käsissään, Reem alkoi lähettämistä rakkaus runoja Internet-foorumi nuorille irakilaisille. Pian hän oli tulossa tiedusteluihin yksinäisiä nuoria miehiä, joiden kanssa hän keskustelut ajankohtaisista tapahtumista ja lomat Irakin ulkopuolella.

Virkamies, joka ei uskaltanut antaa hänelle sukunimi, Reem ei ole kiinnostunut täyttämään yhtäkään näistä, mutta hän nauttii esteettömän keskustelut ovat mahdollisia vain verkossa.

"On erittäin mielenkiintoista saada tietää mies pois rajoitteet kulttuurin ja perinteen", hän sanoo. "He konsoli ja kertoa minulle, että tulee päivä, jolloin tämä sotku loppuu."

Kaikkialla Lähi-idässä, yhä useammat nuoret ihmiset tekevät samoin. Irakissa on muutamia muitakin tapoja niiden yhteisvaikutuksia.

Yliopistot ovat yhä varovaisia, otsa kurtussa liikaa yhteyksiä miesten ja naisten opiskelijoita. Monet vanhat hangouts â € "ravintolat, kahvilat, puistot, sosiaaliset klubit â €" on suljettu. Lopussa työpäivän, Bagdadin asukkaat kiire kotiin voittamaan ulkonaliikkumiskieltoja ja lähestyy pimeyden sen kauhut.

Ali Azawi, pitkä, kiillotettu lääketieteen opiskelija varakas Bagdad perhe, alkoi epätoivon koskaan tyttöystävää, kun hän alkoi trooli arabiankieliset keskustelupalstoilla ja löysi Noura.

Hän sävelsi lyhyen johdannon, jossa hän kopioida ja liittää yli ja ohi tuntia ennen kuin saavat vastauksen: "Nimeni on Ali, 23-vuotiaana. Asun Bagdadissa. Etsin nuori, kaunis nainen."

Noura ensimmäinen lähestyi häntä salanimellä â € "Abbas" â € ", jonka hän sanoo loihti kuvia suuri, hölmö mies.

Hän halusi tietää, mitä hän teki työkseen ja jonka muslimien lahkon hän kuului. Rauhoittanut hänen vastauksensa, hän paljasti, että hän oli 24-vuotias nainen, joka opetti Englanti on peruskoulussa muutaman korttelin päässä kodistaan.

Ne jutteli kuukausia, swap vitsejä ja musiikin lataaminen ja jakaminen yksityiskohtia elämästään puolilla Bagdadia.

Koska mies asuu suhteellisen turvallinen, uskonnollisesti sekoitettu naapurustossa Azawi voisi silti päästä pois ja mennä yliopistoon. Mutta elämä oli hyvin erilainen Noura, nainen Sunni-hallitsi aluetta, joka on nähnyt toistuvasti yhteenottoja shiiojen miliisi.

"Hän oli loukkuun hänen neljän seinän edessä ja hänen PC 24 / 7, sanoo Azawi, jotka kieltäytynyt antamasta Noura sukunimi, koska hän sanoo, että hänen vanhempansa eivät hyväksy hänen chattailuun miesten kanssa internetissä. "Joka kerta käväisin, hän oli siellä."

Ensimmäistä kertaa hän näki hänet web, hän sanoo, hän löysi hänet vähän "pullea". Mutta "Tunsin hyvin erikoinen, koska se ei ole helppo asia nainen tehdä sitä."

Kuusi kuukautta myöhemmin, he eivät olleet vielä täyttyneet. Ja hän oli menettänyt toivoa kuroa muutaman kilometrin kiinteistö, joka jakoi heille.

Azawi kadehtii helposti suhteet Yhdysvaltoihin.

"Sinulla on baari, kadut, vapautta ja uskontoa tuomitsemaan teitä", hän sanoo. Irakissa, "se on taistella sydän."

Internet tuli saataville irakilaisille viime vuosina Saddam Husseinin sortoa sääntö. Harva osasi käyttää sitä, ja pääsy on tiukasti valvottua.

Kun Husseinin kukistumisesta, nettikahviloissa levitä, jolloin verkosta satoja tuhansia irakilaisia. Tilaajat valtion Internet-palveluntarjoaja, jolla on monopoli modeemiyhteyttä, hyppäsi noin 75000 kesäkuussa 2004 lähes 210000 toukokuussa 2006 mukaan Yhdysvaltain armeija lukuja.

Kymmenet yksityisten tarjoavat myös langattoman yhteyden satelliitteihin perustuvan solmukohdat, ohittaen Irakin pahamaineinen puhelinlinjaa.

Vaikeina osia pääomasta, jotkut kahvilat ovat saaneet uhkia ja suljettu. Militantteja syyttää heitä levittää pornografiaa ja tarjoaa keinon ottaa yhteyttä Yhdysvaltain armeija.

Vuonna Karada, suhteellisen turvallisella alueella Itä-Bagdadissa, yliopisto-opiskelijoista farkut ja baseball caps kosketa ahkerasti kymmenillä tietokoneita muunnetaan talossa kaakeloitu sininen ja valkoinen faux marmoria. Kehystetty Koraanin säkeet ripustaa seinälle, ja siellä on virvokkeita ja jääkaappi ja televisio pelissä nurkassa. Mutta suurin osa ylivoimaisesti miespuolisille asiakkaille tuijottaa keskittyneesti niiden näytöt.

"Kaikki ne on chat, chat, chat, sanoo omistaja Yousef Abdulla, 25, tietojenkäsittelyllä merkittävä avannut Shirifi Nettikahvila kolme vuotta sitten. "Heillä on mahdollisuus laajentaa näköaloja tämän portaalin ja saat mitä tietoa he haluavat mistään, mutta kaikki he ovat kiinnostuneita selvittäminen â €" erityisesti tyttöjen kanssa. "

Monet toivovat löytävänsä vaimon toisessa maassa, joka auttaa heitä pakenemaan Irakista.

Evan bazi'ta, 21, myös Tietojenkäsittelytieteessä suuri, tulee kahvila lähes päivittäin ja chatit tuntikausia ystävien kanssa Yhdysvalloissa, Filippiineillä, Saudi-Arabiassa, Egyptissä ja Irakissa, joista yksikään hän on tavannut. Hän kuvaa näitä istuntoja "paeta ikävää todellisuutta."

"Haluaisin löytää minun kaveri", hän sanoo. Mutta hän on pettynyt tyttöjen hän on tutustunut netissä.

"Useimmat tytöt että olen lähestynyt, tai jotka ovat lähestyneet minua, ne ovat liian materialistinen ja kysyvät minulta, mitä auto ajaa autoa tai kuinka paljon rahaa minulla on", hän sanoo glumly. "Haluan löytää tyttö, joka tykkää minua ja haluaa minua henkilö olen, ei rahaa, että olen."

Harvat naiset myös tulevat kahvilaan, mutta useimmat ovat mukana miespuolista sukulaista ja pysyä vain lyhyen aikaa, Abdulla kertoo. Ne joilla on varaa kuukausimaksu 30 dollaria 50 dollariin mieluummin tilata Internetiä kotona.

Ne ovat Dahlia Muayed, seurallinen 29-vuotias, joka vilkkuu leppoisaa hymy valokuvan hän lähettää sähköpostilla jälkeen laskenut riskin tapaaminen Länsi toimittaja.

Petite Brunet, joka kieltäytyy kattamaan hänelle trendikkään Bob kanssa huivi, jota käytetään jakamaan aikansa välillä mielenterveyden hyväntekeväisyys ja radioasema. Mutta rakkaus suljettu, koska se ei saanut rahoitusta, ja hän lopetti asemalla kahden läheisille työtovereillesi kuoli autopommit ulkopuolella talon.

Nyt hän lähinnä pitää perheen kotiin Länsi-Bagdadissa, lukeminen, katsella DVD-levyjä ja auttaa sisko oikeudessa yleensä lastaan. Hyvin satunnaisesti, hän riskit hiljaisena vierailu ystävä.

Mutta hän sanoo, että hänen tärkein yhteys perheen, ystävien ja elämän hän kerran tiesi on Internet. Sähköpostitse ja pikaviestit, hän voi "viettää aikaa, tehdä ihmissuhteita, ja tuntuu, että olen tärkeä."

"Kiitän Jumalaa minulla on, että", hän sanoo. "En ole yksin."